Nosaltres

Josep Riba

El Josep és el fundador de l'empresa. Els seus inicis com a pagès es remunten a l'any 1950, quan va decidir que no es tancaria a cap fàbrica a treballar i va començar a treballar per ell mateix, repartint llenya als forn de pa dels voltants de La Torre de Claramunt. Més tard arribaria la compra d'un tractor (la fotografia del nostre logo recorda l'esdeveniment), deprés l'arrendament i la compra de camps i la compra de més màquinaria per fer les feines del camp.

Jaume Riba

El Jaume és la segona generació de la família, el fill del Josep. Va estudiar a escoles agrícoles de Lleida i va cursar la carrera universitària de enginyer agrónoma a Barcelona.

La Mercè i la Roser

Aquest parell de pageses són la tercera generació de la família Riba. No sabem si de grans seguiran el negoci de familiar, però us podem assegurar que s'ho pasen d'allò més bé al camp!

Qui som?

Cal Vilaseca, de fet, és el resultat de varies generacions de la nostra família dedicades íntegrament a l’agricultura inicialment al Pla de Cal Vilaseca, a La Torre de Claramunt.
En èpoques que ja queden molt lluny, la família prové de l’activitat agrària íntimament lligada al conreu de la vinya en la masoveria de Cal Vilaseca, al terme de La Torre, on les feines majoritàries eren tenir cura del cultiu de la vinya i la elaboració del vi en la pròpia masia. Aquestes s’alternaven amb les típiques del cultiu del blat, l’ordi i la civada en la resta de finques de secà, així com el cultiu de l’olivera i l’ametller i també en les feines de l'hort en les zones d’antics regadius de La Malesa i les seves proximitats que en el passat es regaven amb els desapareguts “reg de dalt” i “reg de baix”.
En aquelles èpoques els sistemes de producció i els mitjans eren realment escassos, fet que feia que treballar al camp fos realment una tasca duríssima.

Evolució

Cap a l’any 1965, ja en un moment de ràpida evolució i aparició de nova maquinària per la realització de les feines del camp d’una forma més àgil, segura i ràpida, s’adquireixen tractors i la primera collitadora de cereal autopropulsada d’aquests voltants, de la marca alemanya Fahr, el model M-44.
Sense cap mena de dubte això va representar tota una revolució amb un increment de feina que es podia realitzar i, amb un creixement clar en la superfície conreada del cultiu del cereal a la nostra explotació.
També el fet que coincidís amb una forta expansió i creixement del sector industrial de la zona, va fer que només pràcticament quedéssim nosaltres amb la major part de les finques en règim de propietat, a parceria i arrendament.

Cap a on anem?

El mercat es troba en un canvi continu i Cal Vilaseca s'ha hagut d'adaptar als nous temps oferint productes de qualitat, proximitat i de venda en circuit curt, sense intermediaris. El nostre objectiu principal és portar el producte del camp directe a la taula del consumidor sense passar per cap tipus de càmera refrigeradora i amb la màxima frescor possible. També ens encaminem cap a productes el més sostenibles amb el medi ambient possible, minimitzant en la mesura de lo possible els fungicides, els insecticides i els herbicides i encaminant-nos cap a tractaments ecològics i respectuosos.


Dissenyat i Desenvolupat per Aitor Riba
Generat amb Laralum
Copyright © 2017 Cal Vilaseca Tots Els Drets Reservats.